Σε 16 ωρες Λημνος -Λαυριο. Το ΠΗΓΑΣΟΣ δεν μπορεί, πια !

Σε 16 ωρες Λημνος -Λαυριο. Το ΠΗΓΑΣΟΣ δεν μπορεί, πια !

Το Πήγασος ήταν που ήταν συνεχώς καθυστερημένο,  φέτος το καλοκαίρι, ήρθαν και τα μελτέμια και το κακό παράγινε !

Το πλοίο,   με βάση τα προγραμματισμένα,  έπρεπε να αναχωρήσει για  το  Λαύριο,  στο δρομολόγιο της Παρασκευής,  στις 21.00 και να φθασει εκεί  μέσω Μεστών σε 13 ώρες!!!  Με την καθυστέρηση όμως των περίπου 3 ωρών,  που έχει παγιωθεί φέτος το Καλοκαίρι,  η αναχώρηση απο τη Λημνο  θα γινόταν στις 24.00  όμως τελικά έφυγε στις 02.00. Σε 13 ώρες,  δηλαδή στις 15.00 του Σαββάτου,  θα έφθανε στο Λαύριο, όμως λογω του καιρού άλλαξε πορεία και έτσι    έφτασε στις 18.00  !!!  

Το ΠΗΓΑΣΟΣ  μετά  τα Μεστά αντί να βάλει νοτιοδυτική πορεία, προς το στενό της Άνδρου,   έβαλε Βόρειοδυτική πορεία προς Σκύρο για να αποφύγει τον πλάγιο κυματισμό και μετά από περίπου  3 ώρες ταξίδι γύρισε στην προς  Κάβοντορο και  Λαύριο (φωτογραφία)  με τον καιρό πρύμο …

Διάρκεια ταξιδιού  16 ώρες !  Καθυστέρηση  από τον αρχικό προγραμματισμό 8 ώρες.  Οι επιβάτες του δρομολογίου αυτού θα θυμούνται για πολύ καιρό τις 16 ώρες  του ταξιδιού  τους,    οπου τους μοίρασαν σακούλες για τη ναυτία και πιθανόν    θα  "χρεώσουν" την κακουχία τους αυτή στη Λήμνο…

Όμως και χωρίς την  καθυστέρηση  λογω καιρού η κανονική διάρκεια των 13 ωρών του δρομολογίου   μέσω Μεστών,  είναι 13 ώρες, αντί  τις 9 κατ ευθείαν,  και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.    

Αυτή η κατάσταση είναι θάνατος για τον Τουρισμό μας και  για τη Λήμνο,  γενικότερα.   

Είναι καιρός το ΠΗΓΑΣΟΣ να φύγει από την γραμμή…  Όταν πριν 3 χρόνια ανέλαβε με επιδότηση περίπου 35.000 €   το κυκλικό δρομολόγιο  Λαύριο- Αγιοστράτης - Λήμνος -  Καβάλα ήταν μια θετική εξέλιξη σε ο,τι  επικρατούσε τότε. Όμως ένα βαπόρι 40 χρονών, πια,  δεν μπορεί άλλο!

Το Υπουργείο, είναι αλήθεια,  στην προκήρυξη για την επόμενη 3ετια προβλέπει πλοίο Β΄ Κατηγορίας,  δηλαδή  πολύ νεώτερο και  πιο σύγχρονο από το ΠΗΓΑΣΟΣ,  το οποίο ανήκει στην Γ΄ και τελευταία  κατηγορία.  Αν δεν υπάρξει όμως  υποψηφιότητα για  πλοίο  Β΄ Κατηγορίας τότε θα κατρακυλήσουμε στην Γ΄  και εκεί θα πρέπει να υπάρξει  από τώρα  δράση για να μην γυρίσουμε στο ΠΗΓΑΣΟΣ.

Μια λύση, στην περίπτωση αυτή,   θα μπορούσε να είναι το ΔΙΑΓΟΡΑΣ, πλοίο Γ΄ Κατηγορίας  και αυτό,  αλλά  νεώτερο, μεγαλύτερο και καλύτερο από το ΠΗΓΑΣΟΣ .